Peter PetrášExecutive Chef reštaurácií FLAMENDER

Peter pracuje v gastronómii už viac ako 20 rokov. Po ukončení štúdií zbieral cenné profesionálne skúsenosti doma aj v zahraničí pod vedením svetoznámych šéfkuchárov, akými sú napríklad Erich Dam z Rakúska, či Talian Antonio Iacovelli. Jeho kulinárske „ja“ charakterizuje najmä obdivuhodný zmysel pre spájanie tradičného s moderným, neobyčajná chuť experimentovať a vnášať do všetkého štipku gurmánskej osobitosti.

„Milujem ten pocit, keď sa môžem ponoriť do víru nových chutí a objavovať kulinárske špeciality, ktoré hosťom navodia gastronomický zážitok! Pretože, keď práca chutí, v každom jednom súste to cítia,“

hovorí na margo svojho pôsobenia pre FLAMENDRE Peter. V kuchyni si zakladá predovšetkým na kvalite všetkých pripravovaných jedál, poctivo odvedenej práci a prvotriednych čerstvých surovinách. Je veľkým zástancom tradičných slovenských produktov od lokálnych dodávateľov. Na základe vlastnej skúsenosti nadviazal vo FLAMENDRI spoluprácu s tými najlepšími. Najkrajší dar je podľa Petra zážitok a platí to aj pre tie gurmánske:

“Nie je to fráza: parfum časom vyprchá, šaty nosením stratia svoj lesk, ale skvelý zážitok nikdy nevybledne. V podobe spomienky ostáva v srdci každého z nás dlhý čas. A čo si budeme hovoriť, po dobrom jedle aj život krajšie chutí ☺“