Agrotrade

Mäso spoločnosti AGROTRADE pochádza z farmy na Gemeri, regiónu s bohatou tradíciou chovu oviec a hovädzieho dobytka, ktorý je chovaný na lúkach a pastvinách. Vďaka dostatočnému voľnému pohybu má pastevný chov lepšiu štruktúru mäsa a vyššiu kvalitu. Jahňacie mäso pochádza z jahniat chovaných na pasienkoch v rámci ekologickej rastlinnej výroby. Zvieratá sú registrovaným ekologickým chovom. Bravčové mäso je z ošípaných, ktoré pochádzajú výlučne zo slovenského chovu kŕmeného produktmi z vlastnej produkcie, vďaka čomu je mäso šťavnatejšie a chutnejšie.

TOP-FARM Topoľnica

vznikla v roku 2010. Ponúka hydinu z vlastných chovov a kontrolovaných chovov svojich partnerov. Hydina v TOP-FARM Topoľnica je kŕmená bez stimulátorov rastu a bez antibiotík. Kačice, husi, kurčatá a sliepky žijú v ekologickom prostredí vo výbehoch. Vďaka tomu si vychutnáte len pravú chuť mäsa.

Bryndziareň a syráreň

BRYNDZIAREŇ A SYRÁREŇ v Zvolenskej Slatine, založená rodinou Molecovcov v roku 1797, je najväčšia a najstaršia bryndziareň na svete. Bryndza a syry z tamojšej produkcie majú vysokú kvalitu a výnimočnú chuť. Pri ich výrobe sa dodržiavajú pôvodné receptúry. Každoročne je práve zvolenská bryndza našou oficiálnou surovinou na Majstrovstvách sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek.

RYBÁREŇ SV. PETRA

sa nachádza v blízkosti obce Jelka, neďaleko Bratislavy. Je to jedna z najmodernejších fariem na chov sladkovodných rýb na Slovensku. Pstruhy, kapry, jesetery, sivone a ďalšie ryby z RYBÁRNE SV. PETRA sú kŕmené kontrolovaným, vysokokvalitným krmivom vo vode pitnej kvality. Vďaka tomu si pochutíte na zdravej a lahodnej rybe s vynikajúcou chuťou.

Fedor Malík & syn, Modra /Slovensko, Modra/

Delikatesné vína z prvotriednych modranských vinohradov sa vďaka redukovaným úrodám, náročným zeleným prácam a trvalo udržateľnému prístupu bez použitia herbicídov dorábajú s komplexným prejavom. Chutia autenticky a výnimočne – hroznom, vinohradníctvom a Modrou.

Tajna vineyards and winery, Nitrianska vinohradnícka oblasť

Rodinná produkcia manželov Demešovcov a ich otca prináša v domácom poctivom víne to najlepšie z tamojších vinohradov. Bohaté niekoľkogeneračné vinárske skúsenosti sa spájajú v každej jeho kvapke, takže si ho na prvý dúšok určite zamilujete aj Vy.

NaVin /Slovensko, Veľký Biel/

V Seneckom vinohradníckom rajóne sa rodia kvalitné akostné odrodové vína s prívlastkom od najvychýrenejších tamojších vinohradníkov. V každej kvapke vína NaVin sa spájajú srdce vinára, láska k tradícii a vášeň pre vinohradníctvo. Objavte silu tohto spojenia aj Vy!

Najväčšia vínna pivnica v Pukanci /Slovensko, Pukanec/

Tradícia je symbolom dlhoročných skúseností a pretrvávajúcich hodnôt. Práve ňou sa môžu pýšiť vína z najväčšej pivnice v Pukanci, ktoré začali písať svoju históriu už v roku 1900. Spája sa v nich práca a um vinohradníka spolu s maximálnou starostlivosťou a srdcom skutočného vinára. Lahodný mok z pukaneckej produkcie zasiahne Vaše zmysly priamo a intenzívne, možno práve preto ho mnohí označujú za poklad medzi vínami.

Pereg /Slovensko, Modra/

Modranská vinohradnícka história má svoje prvopočiatky v 15. storočí, kedy sa objavili prvé správy o založení cechu vinárov a o ustanovení viničného úradu v malokarpatskej oblasti. Na jej čele stál viničný richtár Pereg. V súčasnosti sa Pereg zameriava najmä na výrobu odrodových hroznových vín. Rodia sa tu však aj kvalitné vína z liečivých plodov Arónie čiernoplodovej a ovocné z čiernych ríbezlí.

Château Rúbaň /Slovensko, Rúbaň/

Vo viniciach objímajúcich Rúbaň sa rodia skutočné vinohradnícke klenoty. Nie nadarmo sa táto oblasť nazýva krajom bieleho vína. Tamojšie hrozno hladené lúčmi slnka a pestované láskavými rukami skúsených vinárov, dodáva vínam z produkcie Château Rúbaň neopakovateľnú, výnimočnú chuť.

Mrva&Stanko Vinery /Slovensko, Trnava/

Toto známe vinárstvo založili dvaja priatelia: Peter Stanko a Vladimír Mrva v roku 1997 s cieľom predstaviť svetu slovenské víno ako moderný nápoj, obraz dynamickej krajiny, ktorá je schopná ponúknuť ho až neobvykle odrodovo čisté, harmonické v chuti, vôni a plné mladistvej sviežosti. V súčasnosti tvoria sortiment Mrva&Stanko výlučne akostné vína s prívlastkom, akostné odrodové vína a značkové vína. List viniča ako symbol toho, že o víne sa rozhoduje vo vinici, vyjadruje aj samotné logo firmy.

Vinárstvo Volařík /Česká republika, Mikulov/

Cit pre dobré víno je pre oblasť Mikulova príznačnou. V rodine Volaříkovcov si svoju poctivú lásku k vínu pestujú od druhej svetovej vojny. Vinárstvo v súčasnosti spravuje v integrovanej produkcii 90 hektárov vlastných viníc v známej Mikulovskej vinárskej podoblasti. Zameriava sa na výrobu kvalitných prívlastkových, najmä bielych vín.

Vinárstvo Vylyan /Maďarsko, Villány/

Vinárstvo v najjužnejšej a najznámejšej vinárskej oblasti Maďarska začalo svoj príbeh písať od roku 1988 v Kisharsány, uprostred viníc Dobogó na Čiernom kopci (Fekete-hegy). Tento región je považovaný za najlepší prameň červených vín u našich južných susedov. Zaujímavosťou je, že Vylyan úzko spolupracuje s výtvarníkmi, ktoré vyradené sudy umelecky stvárnia (vystavené sú v areáli vinárstva) a študentmi umeleckej školy. Tí navrhujú etikety pre mladé víno nazvané vtipne Bogyólé (čítaj: boďolé).

Pivnica Matyás

Príbeh rodinného vinárstva Mátyás z Novej Viesky sa začal písať v roku 2003. V súčasnosti vinárstvo obhospodaruje 12 hektárov vlastných viníc a výroba vína spolu s jeho uskladnením je situovaná v malebnej klenbovej pivnici, kde sú vytvorené ideálne podmienky pre “rast“ týchto skvelých vín. Pivnica sa nachádza v Szőlőhegy pri Novej Vieske, ktorá je súčasťou Strekovského vinohradníckeho rajónu. Majiteľ vinárstva presadzuje výlučne ekologické vinohradníctvo a zo svojich viníc vylúčil používanie akýchkoľvek herbicídov a pesticídov.

Vinárstvo Nimmervoll /Rakúsko, Wagram/

Gregor Nimmervoll, vychádzajúca hviezda rakúskeho vinárstva, sa podieľal na výrobe vín pod vedením starých rodičov už ako 14-ročný. Jeho vínnu produkciu charakterizuje precíznosť, entuziazmus a veľkolepý burgundský štýl. V modernom prostredí sa tu spája tradícia našich predkov s trendovými inováciami a odbornými znalosťami.